Lažna obećanja, nejasan plan, veliki dugovi, a prije svega nezadovoljstvo radnika u hercegovačkim pogonima doveli su do okončanja veoma bliske saradnje predsjednika Milorada Dodika i ekonomskog “vizionara” Dragana Vučetića. Iako je većina razumnih od početka sumnjala u mogućnost realizacije projekata ovog čovjeka, njemu su povjerena ogromna budžetska sredstva za pokretanje i oživljavanje tekstilne industrije u Hercegovini. Ko će odgovarati za “uludo” potrošeni novac, nije poznato (kao i do sada, vjerovatno niko), ali očigledno je da predsjednik RS-a vješto “pere ruke” od svojih promašenih investicija u izbornoj trci koja je već počela.

Direktor tekstilne industrije „Nikola Tesla“, Dragan Vučetić, smijenjen je  odlukom Vlade Republike Srpske a na njegovo mjesto postavljen je Dušan Vještica, predsjednik Nadzornog odbora Pošta Republike Srpske.

Protiv Dragana Vučetića prve su glas podigle radice tekstilne industrije u Bileći. Više puta su protestovale zbog kašnjenja plata, neizmirenih doprinosa, torture i mobinga. Pred kamere nikada nisu stale, ali su se više puta obraćale političarima. Na kraju je sve stiglo i do Milorada Dodika.

Dragan Vučetić je prije osam godina došao u Hercegovinu kao veliki investitor i pokrenuo nekoliko projekata u Trebinju, Nevesinju, Ljubinju i Berkovićima, od kojih su neki finansnirani kreditima IRB-a. Svi su neslavno završili. Imao je I funkciju savjetnika predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

Izvor: HP/Slobodna Bosna