Promotivni video Turističke organizacije Republike Srpske (TORS) u kojem se može vidjeti domaća ponuda i ljepote Republike Srpske, ušao je u finale Internacionalnog sajma turizma „Fitur 2020“, rekla je Srni direktorica TORS-a Nada Јovanović.

Spot pod nazivom „Ne mnogo, već mnogo više“, izazvao je veliku pažnju oko 11.000 izlagača u Španiji.

Јovanovićeva je istakla da je ovo četvrti najveći sajam u Evropi, nakon onog u Berlinu, Londonu i Moskvi, te podsjetila kako je prošle godine imao 142.642 poslovna posjetioca, 110.848 posjetilaca, oko 10.487 izlagača i kompanija iz više od 165 zemalja i 8.000 novinara iz 68 zemalja.

Direktorica TORS-a je navela da je cilj privući i goste iz Јužne Amerike jer je ovo jedini sajam na kojem oni predstavljaju svoje tržište i vrlo su rijetko na ovakvim manifestacijama.

„Od ovog sajma očekujemo i da privuče veći broj španskih turista u Srpsku, koji su nas već prepoznali kao destinaciju za aktivni odmor i kao adrenalinsku destinaciju, ali ima zainteresovanih i za naše banje. Dolazi nam veliki broj mladih Španaca“, naglasila je Јovanovićeva.

Na izložbenom prostoru sajma, odnosno zajedničkom štandu sa turističkom agencijom „DMC Fortuna turs“ iz Mostara, Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće sveukupnu turističku ponudu.

– Predstavićemo zimsku ponudu, Јahorinu, Kozaru i manja skijališta, odnosno destinacije aktivnog odmora, ponude kratkih odmora sa obilascima kulturno-istorijskih znamenitosti, ponude nacionalnih parkova, atraktivne manifestacije za mlade koje su zastupljenje u ljetnim mjesecima, te ponudu banjskog turizma i gastronomiju – precizirala je Јovanovićeva.

 

 

 

Izvor: See Srpska