Vlasnik Univerziteta “Megatrend” Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva prenio na njemački konzorcijum fondova.

Njih predstavlja Dejan Đorđević, prenijela je TV N1.

Jovanović je naveo da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan u srijedu i da to smatra još jednom njemačkom investicijom u Srbiju.

“Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica”, rekao je Jovanović.

Kako je TV N1 dodala, Mića Jovanović je odbio da govori za N1 u dokumentarnom filmu “Mega diplomac”, koji je emitovan na TV N1 i u kome je, kako ističu, naveden čitav niz nelogičnosti i nepravilnosti u poslovanju univerziteta.

Jovanović je za Tanjug izjavio da promjena vlasništva donosi obavezu kupca da u narednih pet godina uloži 150 miliona evra.

Kako je naveo, univerzitet je prodat za 56,1 miliona evra.

Prema njegovim rečima, studenti nemaju razloga za zabrinutost. Jovanović tvrdi i da svih 12 fakulteta u sklopu “Megatrenda” imaju akreditacije.

Promjenom vlasništva, studenti će mnogo toga dobiti. Biće uloženo u Univerzitet, moderniji program, čak će i postojati saradnja sa Nemačkom, pa će moći tamo da idu na praksu”, naveo je Jovanović. On je ovakvu odluku donio nakon, kako kaže, “medijskog linča”, što je Univerzitetu, prema njegovim riječima, “nanelo štetu koja se ogledala u smanjenom broju upisanih studenata”.

“Medijski linč traje od 2014. godine i kod nas se nikada nisu prodavale diplome. Univerzitet ima odlične predavače, prostor i program”, rekao je Jovanović.

 

Izvor: B92 / N1