Privredna komora Republike Srpske, organizovala je posjetu predstavnika tekstilne industije Srpske tri sajma u Istambulu, koji počinju danas i traju do 8. februara u Istambulu.

Riječ je o 32. Sajmu tekstila, tkanja i trikoraže “Ekspo Evroazija 2015″ /Texpo Eurasia 2015”, 12. sajmu prediva i 12. Internacionalnom sajmu trikotaže i donjeg veša “Ifekspo” /Ifexpo/.

Delegaciju iz Republike Srpske čini 14 predstavnika kompanija “Ekskluziv lanžeri” /Exclusive Lingerie/ Banjaluka, “Sana linea” Kostajnica, “NBM” Kozarska Dubica, “Milteks” /Miltex/ Banjaluka, “Dijana tekstil” Srbac, “Toplet” Gradiška, “DS dizajn” /DS Design/ Čelinac, “Neno” Teslić i “Glorija lajn” /Gloria Line/ Banjaluka.

“Sajam će omogućiti razmjenu iskustava i upoznavanje predstavnika naših privrednih društava sa novim tehnologijiama u oblasti tekstila i trikotaže. Na sajmu će, između ostalog, biti predstavljene i razne vrste prediva, odjeća od trikotaže, rublje i kupaći kostimi, te mašine za tkanje, pletenje, tekstilne hemikalije i boje”, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

U saopštenju se dodaje da je nastup domaćih privrednika na sajmovima u Istanbulu organizovan u saradnji sa zvaničnim zastupnikom sajma “Tudžap” /Tuyap/ u Istanbulu, Adonis grup iz Skoplja koji u saradnji sa “Tudžap” sajmom i predstavnicima preduzeća iz Srpske pokriva troškove smještaja za dvije noći i troškove ulaza na sajam.

Izvor: Nezavisne novine / Srna