Kako da najljepše probudimo ljeto, dvadesetprvo junsko jutro, na Svjetski dan muzike?

Koncertom na tvrđavi koja izranja iz mora, kojom se diči Herceg Novi, Boka i cijela Crna Gora!

Manifestacija koju i mi i naša publika volimo uprkos (pre)ranom ustajanju, ili baš zbog njega, zove se

BUĐENJE LJETA

Sedmi put pozivamo ljubitelje muzike, one koji žele da stvari sagledaju iz druge vremenske perspektive, koji nalaze da je uzbudljivo pomaljanje sunca iznad lovćenskih visova i igra njegovih zraka u plaveti mora.

Na tvrđavi Forte Mare uvijek su prisutni i domaći i furešti svih generacija i svi jednako uživaju: u muzici, u neobičnoj, magičnoj atmosferi svitanja i predivnim vizurama koje se otvaraju na sve četiri strane.

Ove godine događaj će muzički biti podijeljen u dva segmenta – u prvom satu će nastupiti gitaristički duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević izvodeći svoju autorsku muziku inspirisanu crnogorskim, mediteranskim i balkanskim  pjesmama i melodijama. Program će obuhvatiti kompozicije sa nekih od devet njihovih zajedničkih albuma, nastajalih u periodu od 2001. do prošle godine. Umjetnici su to čiji se senzibiliteti prelijepo dopunjuju. Nižući nastupe u evropskim i svjetskim koncertnim dvoranama  (dva puta u Karnegi holu) na najljepši način predstavljaju svoju zemlju i region.   http://duogitara.com/

U drugom segmentu programa pop i rock repertoar u izvođenju muzičara iz Herceg Novog. Za ovu priliku oformljen kvartet čine Stevan Tomašević – vokal, Đuro Poznanović – klavijatura, Novica Zečević – gitara i vokal i Oliver Nedović – bubnjevi. Očekujemo odličan provod, iako ćemo se pridržavati neophodnih mjera propisanih za održavanje manifestacija. Ulaz na program je besplatan, a broj publike ograničen.

Ovaj događaj ponosno kandidujemo na konkursu EFFORTSa “European Fortress Summer”.  Ovaj konkurs je pokrenut sa članovima mreže EFFORTS i FORTE CULTURA, a fokusira se na događaje na fortifikacijama u periodu od maja do septembra. Samom prijavom na konkurs  događaj će biti vidljiv u 90 evropskih gradova. Nagrada EFFORTSa će biti predstavljena na godišnjem kongresu u novembru. Navijamo!
https://www.efforts-europe.eu/european-fortress-summer/

Događaj se organizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i Gradske kafane Herceg Novi.

 

HP, jun 2021.