Pripadnici policijske stanice Nevesinje danas  su se uključili u akciju  dobrovoljnog davanja krvi koju je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom Dana policije RS.

 

Spremnost da daruju dragocjenu tečnost u bolničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu RS  iskazalo je 12 policajaca i policijskih službenika iz Nevesinja i Gacka.

Danas su uzete četiri  doze krvi od nevesinjskih policajaca, a sutra se akcija nastavlja sa pripadnicima Policijske stanice Gacko.

 

Pošto Služba za transfuziju u ovom trenutku ima dovoljno zaliha krvi,  nekoliko policajaca se stavilo na raspolaganje da po pozivu daruje dragocjenu tečnost.

 

Komandir Policijske stanice Nevesinje Slavenko Lučić kaže da su pripadnici policije među najčešćim davaocima krvi. Podsjeća da su prvi u Nevesinju formirali Aktiv dobrovoljnih davalaca.

– Naš Aktiv broji 18 članova i svi su višestruki davaoci – ističe Lučić dodajući da ovim humanim gestom žele da pokažu koliko su blizu građana i da pomognu onima kojima je krv potrebna.

 

Doktor Maksim Brenjo, specijalista transfuziolog, naglašava  da njihova služba ima odličnu saradnju sa Policijskom stanicom Nevesinje i da su njeni pripadnici uvijek na raspolaganju da daju dragocjenu tečnost. Najavio je da će u narednoj akciji, tokom aprila, učestvovati nevesinjski maturanti.

Izvor: Radio Nevesinje