Градоначелник Требиња Лука Петровић организовао је јуче пријем чланица женског кошаркашког клуба „Требиње 03“, њиховог стручног штаба и управе поводом освајања титуле шампиона РС.

У наредној сезони ове кошаркашице играће у Премијер лиги БиХ  под новим именом „Леотар 03“, јер су постали чланови спортског друштва „Леотар“.

Градоначелник Петровић, изразио је задовољство jeр овај клуб има потенцијал и што ће у наредном периоду моћи да се ослони на домаће снаге и обећао да ће Управа града у наредном периоду значајније да подржи клуб.

„За нову сезону у Премијер лиги БиХ биће потребна значајна финансијска средства и ми ћемо их подржати путем спортског друштва “Леотар”, као и све друге активности клуба, а све са циљем да што више дјеце тренира у овом клубу и промовише наш град“, навео је Петровић.

Играчицама шампионског тима ЖКК „Требиње 03“ Град Требиње обезбједиће нову спортску обућу.

Драган Мрдић, предсједник ЖКК „Требиње 03“ и Милорад Надаждин, тренер клуба,  захвалили су се градској Управи на подршци у прошлој сезони која је за њих била одлична  и изразили су наду да ће у Премијер лиги БиХ освојити значајан резултат, али и да је најважније да дјеца буду на окупу и тренирају.

ЖКК „Требиње 03“ броји око 120 кошаркашица у свим узрасним категоријама.

 

Извор: Град Требиње