Поводом успјешног завршетка средњег образовања ученици генерације Марко Крстовић, Маја Кучинар, Веселин Савовић и Стефан Денда састали су се са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем и замјеником градоначелника Недељком Ћебеџијом.

 
Овом приликом градоначелник Требиња је похвалио ученике генерације требињских средњих школа – Гимназије “Јован Дучић”, Центра средњих школа, Средње техничке школе и Средње музичке школе
за изузетне успјехе и труд у образовању и пожелио им да у наредном периоду остварују успјехе како у образовању, тако и на свим пољима живота.
„Част ми је што сам примио ученике генерације, Марка Крстовића – ученик генерације Гимназије, Мају Куничар – ученица генерације Центра средњих школа , Веселина Савовића – ученика генерације Техничке школе и  Стефана Денду – ученика генерације Музичке школе. Задовољство ми је што сам их примио и што сам саслушао њихове жеље и примједбе, као и обично најбољи ученици немају замјерке ни према професорима, ни према школи, па чак ни према граду“, рекао је данас градоначелник Требиња Славко Вучуревић.
„На питање шта би они урадили да су на мјесту градоначелника Требиња, примио сам одређене сугестије, на чему сам им захвалан“, додао је градоначелник Требиња.
Ученицима генерације требињских средњих школа, градоначелник је рекао да ће од Града Требиња добити стипендију на првој години у износу од 1.000 КМ.
Овогодишњим ученицима генерације данас су уручени пригодни поклони, сабрана дјела познатог књижевника Рајка Петрова Нога.
Градоначелник Требиња је додао да се ови ученици могу обратити Градској управи уколико им буде потребна било која друга помоћ у виду набавке уџбеника или техничких помагала потребних за њихов рад и школовање.

„Желим да се захвалим градоначелнику Славку Вучуревићу на овој великој награди, надам се да ће нам свима бити од велике помоћи за даље школовање. Много нам значи што су нам врата Градске управе увијек отворена, то је велика подршка и вјетар у леђа“, рекао је ученик генерације Музичке школе Стефан Денда.

indexjjj

Извор: Град Требиње