Iako bi mnogi rekli da je održavanje veze na relaciji kejptaun – Brodski Varoš gotovo nemoguće, ovaj par dokazao je upravo suprotno. Prava ljubav ne poznaje granice, pogotovo ako možeš letjeti.

 

Ljubav i odanost  Malene i Klepetana, bijelih roda koje su već 14 godina u vezi, mnogima je prava inspiracija. Klepetan krajem ljeta odlazi na daleki put prema jugu Afrike, a Malena, koja zbog slomljenog krila više ne može letjeti, ostaje u slavonskom naselju i čeka da zima prođe te da joj se njen dragi vrati s 14 000 kilometara dugog putovanja.

Svakog proljeća Klepetan se vraća svojoj dragoj koja ga nestrpljivo iščekuje – ništa ne jede, stoji na rubu gnijezda, gleda u nebo i čeka da dođe 24. mart, datum na koji se rodan već godinama vraća svojoj boljoj polovini. U 14 godina samo je jednom zakasnio dva dana i jednom uranio punih sedam dana.

Ništa od toga ne bi bilo moguće da nemaju pomoć Stjepana Vokića koji je prije 24 godine spasio Malenu. Ona je jedina roda koja ne odlazi na jug s ostalima već hladne dane provodi u nastambi koju je za nju izgradio penzionisani domar osnovne škole. Stjepan Malenu hrani, brine se da joj nije hladno, svakodnevno je čisti i njeguje.

– Ponosan sam što je odabrala mene da budem ‘njezina krila’ – govori Stjepan Vokić koji ljubavnom paru pomaže i oko brige za ptiće, zbog čega su Malena i Klepetan jedan od rijetkih parova roda čije gnijezdo svake godine napusti po pet mladih ptića. S obzirom na to da je za hranjenje većinom zadužena ženska roda, gospodin Vokić i tu uskače te svakodnevno ulovi i obitelji roda osigura desetak kilograma žive ribe.

Najpoznatija ljubavna priča nastavlja se i ovog proljeća – Malena i Stjepan s nestrpljenjem očekuju Klepetanov povratak s dugog i opasnog puta, a kako provode dane u iščekivanju možete pratiti putem live streama

Izvor: Jutarnji list