19 C
Trebinje
subota, 26 septembra, 2020
Prezentovan integrisani turistički proizvod trebinjske turističke zone

Prezentovan integrisani turistički proizvod trebinjske turističke zone

Danas je u Banja Luci održana konferencija “Integrisani turistički proizvod Republike Srpske i aktuelno zakonodavstvo u turizmu Republike Srpske” u kojoj su učešće uzeli predstavnici Ministarstva trgovine i turizma RS, TORS-a i lokalnih turističkih organizacija sa prostora čitave Republike Srpske.

Konferenciju je zvanično otvorio Aleksandar Đurić, savjetnik Ministra trgovine i turizma RS, dok su za uvodno obraćanje bili zaduženi Nada Jovanović, direktorica TORS-a i Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banja Luka i predsjednik Koordinacionog odbora TORS-a.

Konferencija je bila koncipirana u dva (2) panela i to: Integrisani turistički proizvod Republike Srpske i aktuelno zakonodavstvo u turizmu.

U okviru prvog panela Konferencije održane su prezentacije devet (9) turističkih proizvoda Republike Srpske prema turističkim zonama, kojom prilikom je integrisani turistički proizvod trebinjske turističke zone prezentovao Marko Radić, direktor Turističke organizacije Trebinje, a pored njega predstavnik trebinjske turističke zone na Konferenciji bio je i Nikola Bajović, direktor Turističke organizacije Bileća.

Drugi panel Konferencije bio je vezan za aktuelno zakonodavstvo u turizmu , a u okviru ovog panela prisutnima su se obratili g-đa Dragana Ristić, pomoćnik Ministra za trgovinu i turizam RS, te predstavnici APIF-a i Poreske uprave RS.

 

Izvor: TO Trebinje