Представници Агенције за развој малих и средњих предузећа Града Требиња, учествовали су на Трећем Форуму о привредној сарадњи Републике Српске и Републике Србије, који је одржан на Јахорини 2. и 3. новембра.

Организатор Форума су Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа Бања Лука и Развојна агенција Србије, уз подршку Владе Републике Српске и Републике Србије, преноси сајт Градске администрације Требиње.

Представници Агенције за развој малих и средњих предузећа Града Требиња , одржали су неколико пословних састанака са предузећима/институцијама из Црне горе, Србије и Босне и Херцеговине, у склопу Б2Б сусрета који су организовани у оквиру Форума.

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Дражен Бошковић, истакао је да је учешће на Трећем Форуму о привредној сарадњи Републике Српске и Републике Србије било веома успјешно и да су остварени корисни пословни контакти, по основу којих се може очекивати континуирано унапређење рада „Агенције“, као и креирање нових пројеката у циљу подршке привредним субјектима и предузетницима у Требињу.

У оквиру Форума одржана је и радионица „Програмима подршке до развоја предузетништва и иновација“ на којој су представници развојних агенција и локалних самоуправа размијенили искуства и добре праксе у оквиру прекограничне сарадње, привлачења инвестиција, програмима подршке почетницима у бизнису.

На другој радионици о теми „Универзитет и иновације – подршка малим и средњим предузећима“ представници академске заједнице, предузећа, локалних заједница и развојних агенција разговарали су о могућностима за унапређење сарадње између науке и привреде.

 

Извор: Град Требиње