Turistička organizacija Republike Srpske ima svoj štand na manifestaciji koja je juče (22. maj) počela na prostoru Beogradske tvrđave i naredna tri dana pokušaće da posjetiocima iz Srbije i drugim turistima predstavi ljetnu ponudu Republike Srpske, između ostalog i Trebinja.

Viši stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Srpske Branka Mihajlović rekla je da bi posjetiocima preporučila avanturistički turizam, rafting na Vrbasu i Tari, te posjete nacionalnim parkovima, zatim siti brejk destinacije, odnosno posjetu Andrićgradu, Trebinju i Banjoj Luci.

– Nadamo se povećanju broja gostiju i noćenja u narednom periodu i naravno preporučujemo banjske centre u Republici Srpskoj – Banju Vrućicu, centar Laktaši i Banju Dvorovi – navela je Mihajlović.

Ona je iz ponude izdvojila i Evropsko prvenstvo u raftingu u Banjoj Luci koje je u toku, te muzički festival “Demofest” i međunarodni festival folklora.

Direktor Turističke organizacije Banja Luke Ostoja Barašin rekao je da je sve veće interesovanje za ruralni turizam u Srpskoj, dodajući da etnoselo Dubačevo za svega mjesec dana rada bilježi odlične rezultate u posjećenosti.

– Ministarstvo trgovine i turizma dodjeljuje grantove odnosno bespovratnu pomoć za sve one koji žele da ulažu u etno turizam – rekao je Barašin.

On je dodao da je Ministarstvo s tim u vezi raspisalo konkurs koji je završen 8. maja za dodjelu grantova ukupne vrijednosti do 2,5 mil KM za adaptaciju objekata koji bi bili iskorišteni za ruralni turizam.

“Beogradski manifest” koji predstavlja turističku ponudu Srbije i zemalja u okruženju počeo je 22. maja i trajaće do nedjelje, 24. maja.

 

 

Izvor: ekapija.ba