Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević primio je Dragana Čolića koji je u Gradskoj upravi danas prezentovao ideju o organizovanju kulturno-zabavne manifestacije pod nazivom “Trebinjski ljetnji festival”. Inače, Dragan Čolić je brat naše najpoznatije muzičke zvijezde Zdravka Čolića i porijeklom je iz Trebinja, a danas živi i radi u Beogradu.

 

Kako je rečeno, ideja o realizaciji ovakvog projekta je produkt saradnje sa beogradskim Naksi radiom (Naxi Radio) i direktoricom Majom Rakovic . U organizaciji Naksi i Gold radija, zamišljeno je da festival traje tri dana, od 7-9 oktobra, i to na različitim lokacijama u Trebinju – gradski trg, gradska fontana, amfiteatar kod Gračanice, ulaz u gradski park, Dom kulture, vinarije itd.

Cilj ovakvog projekta, kako Čolić objašnjava, je da se raznovrsnim sadržajem obuhvati što širi auditorijum i afirmiše ljepota grada Trebinja u kome su poezija, muzika i ostali kulturni događaji oduvijek zauzimali centralno mjesto.

Osim bogatog muzičkog dijela, program festivala bi obuhvatio poetske večeri, izvedbe “stend ap” (stand up) komičara, izložbe slika i fotografija, a planirana je i modna revija, kao i izložba radova iz oblasti primjenjenih umjetnosti.

U okviru festivala, zamišnjeno je da se ostavi prostor i za afirmaciju mladih umjetnika, što je posebno značajno uzimajući u obzir da je naše podneblje dalo mnoge umjetničke velikane i da je danas potrebno da otvorimo nove prostore za afirmaciju mladih i njihovo pozicioniranje u svijetu umjetnosti.

Ono što bi bio novitet u Trebinju i što bi zasigurno posebno bilo atraktivno našoj omladini jeste organizacije “Tihe žurke” ili kako se u svijetu popularno naziva Sajlent parti (Silent Party).

Mogućnost učešća u festivalu su potvrdili Sanja Ilić – Balkanika, grupa Valentino, Goran Sultanović – Kabare Putuj Evropo, Rambo Amadeus, pjesnik Miloš Rajković, a u toku su dogovori i sa poznatim glumcem i komičarom Brankom Đurićem-Đurom.

Za sada je ideja o organizovanju ovakvog festivala u Trebinju naišla na odobravanje prvog čovjeka grada, a o daljim organizacionim fazama i ostalim detaljima javnost će blagovremeno biti upoznata.

Izvor: Grad Trebinje