МОСТАР, 12. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједница Републике Хрватске Колинда Грабар Китаровић посјетила је данас Саборну цркву Свете Тројице.

Предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић данас је, у оквиру приватне посјете Мостару, посјетила православну Саборну цркву Свете Тројице.

У Саборној цркви, чија обнова је у току, Китаровићеву су дочекали игуман манастира Житомислићи Данило Павловић и свештенство.

Китаровићева се занимала за радове, финансијска средства која су потребна да обнова цркве буде завршена, као и за живот српске повратничке популације.

Након кратке посјете Саборној цркви, Китаровићева је посјетила стари центар Мостара и није жељела да даје изјаве новинарима.

Игуман Павловић рекао је да је ријеч о важној посјети предсједника Хрватске Србима Мостара.

“Ово је за нас подршка у грађењу Саборне цркве, али и подршка повратку Срба у Мостар и околину”, навео је Павловић.

Он је поклонио Китаровићевој књигу “Славно доба Мостара”, која представља својеврстан историјат мостарских Срба и цркве.

Заједно са предсједником Хрватске, у Саборној цркви био је и гвардијан Фрањевачког самостана Светих Петра и Павла фра Ико Скоко и премијер Херцеговачко-неретванског кантона Невенко Херцег.

“Драго ми је да је Китаровићева посјетила Фрањевачки самостан, православну Саборну цркву и стари град. Њен долазак овдје јесте порука мира и заједништва”, нагласио је Скоко.

Извор: Срна