Danas se u Srbiji odvijala prava drama, ali ne na putevima u Vojvodini nego na internetu. Ovaj medij je poslije “akcije spasavanja djeteta u Feketiću” koju je izveo prvi potpredsjednik srpske vlade (na internetu popularni PPV) Aleksandar Vučić bukvalno preplavljen šaljivim snimcima i fotografijama koje aludiraju da je ova akcija bila samo čin predizborne kampanje, koja  je u Srbiji uveliko u toku. Međutim, anonimna grupa ili pojedinac su cijeli dan poprilično uspješno uspjevali da uklanjaju “šaljive” snimke sa kanala YouTube, a dobro upućeni smatraju da je u pitanju internet izborni štab Srpske Napredne Stranke.

Dok su najugledniji srpski političari i sportisti osjetili potrebu da svojim autoritetom pomognu evakuaciju ljudi koji su 20 časova bili zaglavljeni u koloni koju je činilo oko 200 vozila kod vojvođanskog mjesta Feketić, analitičari i kritičari postavljaju mnoga pitanja: Otkud ekipe RTS-a na licu mjesta? Da li je cijeli događaj dobro unaprijed osmišljen i režiran? , te brojna druga. Mnoge je ovaj događaj podsjetio na brojne “medijske slučajnosti” koje su se dešavale u Srbiji za vrijeme vladavine Slobodana Miloševića.

Bilo kako bilo, internet “rat” je prekinuo sam PPV (Vučić op.a.) objavom na svom twitter profilu: “Drago mi je da sam nasmejao Srbiju, nemam veze sa cenzurom.”

Jedan od najgledanijih videa u Srbiji danas, koji će vas sigurno nasmijati, pogledajte na našem linku (ako ga mladi “naprednjaci” uskoro ne uklone):

B.S. Hercegovina Promo, februar 2014.