Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske uputilo je danas poziv za učešće na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju.

“Na takmičenju mogu učestvovati svi stanovnici Republike Srpske, nezavisno od starosti, pola ili obrazovanja, koji imaju realizovanu ili inovaciju koja je pred neposrednom realizacijom, uz uslov da su oformili tim od najmanje tri člana, koji će biti nosilac inovacije”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Rok za registraciju za takmičenje je 6. april, a za podnošenje kompletne prijave 20. april.

Ovogodišnje takmičenje odvija se u kategoriji realizovane inovacije, a za pobjednike iz Republike Srpske na kraju godine je obezbijeđen nagradni fond od 35.000 KM.

Osim resornog ministarstva, organizatori ovog takmičenja u Srpskoj su Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora, univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Radio-televizija Republike Srpske, Fondacija “Inovacioni centar” Banjaluka i Savez inovatora Srpske.

Organizatori iz Srbije su Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Zavod za intelektualnu svojinu, Privredna komora Srbije i Radio-televizija Srbije.

Sve informacije u vezi sa uslovima, prijavljivanjem, pravilima, kalendarom dešavanja zainteresovani mogu da dobiju na portalu www.inovacija.org.

Izvor: Nezavisne novine/ Srna