U organizaciji gradske uprave, a povodom Dana planete Zemlje, danas je u Trebinju organizovana velika akcija uređenje grada pod nazivom „Za ljepše Trebinje“.

U akciji učestvuju javne ustanove i preduzeća, predstavnici mjesnih zajednica, udruženja građana, škole, sportski kolektivi i volonteri, a radi se na skupljanju smeća, prosecanju rastinja, uklanjanju divljih deponija, košenju trave, orezivanju stabala i pranju gradskih ulica.

Posađenje su i nove sadnice stabala na šetalištu uz rijeku Trebišnjicu, a i ove godine dijele se sadnice cvijeća građanima.

– Prema procjenama učestvuje preko hiljadu ljudi. Raspoređeni su u različitim pravcima i svi rade volonterski za ljepši grad. U akciji učestvuji i članovi više od 30 organizacija, veliki broj građana koji čiste ispred svojih zgrada, kao i zaposleni u “Komunalnom”, JU “Ekologija i bezbjednost”, vatrogasci. Oni rade svaki dan, a mi ćemo danas dati mali doprinos – rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Direktor JU “Ekologija i bezbjednost” Stevan Bekan je naveo da Trebinje današnjom akcijom želi da pošalje snažnu poruku, da je veoma važno živjeti u zdravoj i lijepo uređenoj životnoj sredini.

– Trebinje je, po mišljenju svih koji ga posjete, veoma uređen i lijep grad, a to nije zasluga samo ndležnih službi, već svih građana koji vole svoj grad i vode računa o njemu – poručio je Bekan.

 

 

 

Izvor: Dubravka Čolović, Srpska info