У складу са Одлуком Уставног суда Републике Српске од фебруара 2013. године којом је грб општине Невесиње проглашен неуставним, Скупштина општине Невесиње донијела је закључак којим се задужује Стручна служба Начелника општине да припреми и проведе законску процедуру за израду идејног  рјешења грба општине.

Након проведене процедуре начелник општине Миленко Авдаловић у име Општине Невесиње, потписао је јуче уговор о ауторском дјелу са цијењеним хералдичаром из  Београда  Драгомиром М. Ацовићем.

Предмет уговора је израда идејног рјешења грба, заставе и правила употребе симбола општине Невесиње, у три варијанте које је аутор обавезан израдити у року од  30 дана од ступања овог Уговора на снагу.

Укупна вриједност за израду три идејна рјешења износи 5.000 КМ.

Драгомир Ацовић је југословенски и српски архитекта, историчар умјетности и хералдичар који је 1991. године  са још једанаест интелектуалаца основао Српско друштво за хералдику, генеалогију, вексилологију и фалеристику „Бели орао“ и дуги низ година био предсједник, главни херолд и копредсједавајући Регистра грбова, а данас је почасни предсједник.

Овај еминентни стручњак радио је и ревизију грбова Београда, застава Београда, грбова пет београдских општина, те градова Ниша,Пријепоља, Будве, Бијељине,Бањалуке и др.

Извор: Радио Невесиње