Izvor: Grad Trebinje / M.K.

Ugovor o početku rekonstrukcije vodosnabdjevanja na području grada Trebinja potpisan je juče u Gradskoj upravi. Ugovor su potpisali gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, i predstavnici iz firme Radis D.O.O. Istočno Sarajevo. Ugovorom su definisani uslovi pod kojima će se izvršiti prva komponenta radova na rekonstrukciji vodovoda za područje grada.

Potpisivanju je prisustvovao i predstavnik iz Ministarstva finansija RS, Željko Dragić, koji je ugovor ocijenio pozitivnim, te rekao da ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije vodovoda iznosi 100 000 000 Evra, od čega je polovina sredstava obzbjeđena preko Evropske Investicione Banke po vrlo povoljim kreditnim uslovima. Ostala sredstva obezbjeđena su grantom u visini od 35 000 000KM i učešćem lokalne zajednice sa 15% sredstava.

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, izrazio je zadovoljstvo zbog konačnog potpisivanja ugovora i skorog početka radova na gradskoj vodovodnoj mreži koji će dugoročno riješiti problem vodosnabdijevanja u gradu Trebinju.

„Zadovoljstvo mi je da smo dobili pohvale od predstavnika Ministarstva finansija RS da je Trebinje kao grad koji se posljednji uključio u ovaj program korištenja sredstava Evropske Investicione Banke uspjelo da svojim angažmanom obezbjedi povoljne uslove i bude jedan od prvih gradova koji su potpisali ugovor za izvođenje radova“ – istakao je gradonačelnik Trebinja.

Vučurević je rekao da će se realizacijom projekta unaprijediti sistem gradskog vodosnabdijevanja, otkloniti gubici na mreži i štetne materije iz vode.

On je dodao da će se radovi na rekonstrukciji vodovoda u prvoj komponenti izvesti na rezervoaru Krš, te na području naselja Vinogradi i Hrupjela. Prva komponenta izvođačkih radova bi trebala biti završena u roku od osam mjeseci.