Nakon što je prije 15-tak dana počela rehabilitacija magistralnog puta Nevesinje – Mostar danas su postavljeni prvi slojevi novog asfalta u rejonu Bakračuše. Od ukupno planiranih 11 kilometara do naredne subote biće završeno presvlačenje jednog kilometra saobraćajnice od entitetske granice prema Nevesinju. Radove izvodi Кonzorcijum „HP Investing – Nevesinjeputevi“.

Načelnik opštine Milenko Avdalović podsjeća da projekat finansira Vlada Republike Srpske preko Javnog preduzeća „Putevi RS“. Кaže da je ohrabrujuće što su izvođači uložili dosta truda da se i u poznu jesen urade prvi kilometri ove važne i frekventne saobraćajnice.

− Mislim da se svi dobronamjerni ljudi raduju ovom poslu značajnom i za stanovništvo i privredu Hercegovine−ističe Avdalović.

Građevinski inženjer u preduzeću „HP investing“ Almir Dedović kaže da se presvlačenje asfalta izvodi u dva sloja.

−Prvo se radi izravnavajući sloj debljine do dva centimetra, a potom i habajući sloj debljine pet centimetara – precizirao je Dedović. On je naglasio da se odjednom presvlači čitava širina kolovoza kako bi se postigao što bolji kvalitet radova.

Izvođači poručuju da će prvi kilometar puta biti završen do subote, a nakon toga će radovi biti nastavljeni koliko to budu dozvoljavale vremenske prilike. I u narena tri dana u zoni izvođenja radova saobraćaj će biti obustavljen u dnevnom intervalu od 9 do 15 časova.

Izvor: Radio Nevesinje