U četvrtak 27. februara u Beogradu je srpski ministar privrede Igor Mirović otvorio 36. Beogradski sajam turizma, hotelsko-ugostiteljske opreme, suvenira i sajam vina, koji se danas završava.

Grad Trebinje je iskoristio ovu fantastičnu priliku za promociju turističkih potencijala na ovom prestižnom sajmu. Obzirom na blizinu tržišta i veliki broj turista koji u Trebinje dolazi iz Srbije ovaj sajam je jedan od najznačajnijih za predstavljanje turističke ponude Trebinja. Shodno tome, Turistička organizacija Grada je na ovom sajmu u okviru štanda na 24 m² izložbenog prostora na više nego kvalitetan način predstavila kompletnu turističku ponudu, kao i privredne subjekte koji se bave pružanjem usluga u turizmu.

Pored bogatog standardnog promotivnog materijala, putem video emitovanja predstavljen je turistički film o gradu na Trebišnjici.

Uspješnu promociju za portal Hercegovina Promo komentarisala je i direktorka Turističke organizacija Trebinja Tanja Bulajić:

” Naš štand je bio izuzetno posjećen, iskreno velika gužva je bila svaki dan. Prva dva dana su sajmu prisustvovali trebinjski vinari, ugostitelji i hotelijeri. Na našem štandu su se služila tradicionalna hercegovačka jela – pršut, sir i kajmak, i naravno vino. Sajam je posjetio i gradonačelnik Slavko Vučurević. Takođe bih istakla da su trebinjski štand posjetili i poznati Trebinjci koji rade u Beogradu, istaknuti ljekari: gospoda Peško, Špuran i Vučurević. Mislim da smo na pravi način predstavili Trebinje i dali dodatni podstrek za nastupajuću turističku sezonu.”

Prezentaciju našeg grada posjetili su i brojni drugi iz svijeta poznatih a izdvojili bismo glumicu Miru Banjac, pjevače Marka Bulata, Kemala Montena, Dušana Svilara kao i neizbježnog odbojkaša Vanju Grbića sa suprugom, čija posjeta se poklopila sa našim prisustvom na sajmu pa smo njegovu posjetu ovjekovječili u seriji fotografija koje ekskluzivno donosimo.

SAJAM Marko BulatPjevač Marko Bulat na trebinjskom štandu

SAJAM Trebine 2

SAJAM Trebinjke 1

SAJAM TrebineŠtand su posjetili brojni Trebinjci i Trebinjke koji žive i rade u Beogradu

SAJAM Trebinjke 2

SAJAM Vanja 2

SAJAM Vanja 1Slavni odbojkaš Vanja Grbić u pratnji, posjetio je trebinjski štand

Dajana Jelena“Ljepša strana Hercegovine” na beogradskom sajmu

 

@ Hercegovina Promo, Dajana R./Bojan S., mart 2014.