Košarkaški klub Heo nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji zbog koje je ovom klubu iz Bileće upitan nastup u predstojećoj sezoni Prve lige RS-a. 

Trener Bilećana Boris Jokanović je u razgovoru za portal SportSport.ba istakao da ukoliko u narednom periodu ne dobiju finansijsku pomoć će morati odustati od takmičenja u Prvoj ligi RS-a.

“Klub se nalazi u velikoj finansijskoj krizi. Dugovi iz prethodnih sezona nas pritiskaju. Opština je ove godine iz budžeta znatno umanjila sredstva za klub”, rekao je Jokanović i dodao:

“Ukoliko u narednom periodu ne dobijemo pomoć od Opštine i državnih institucija vrlo je izvjesno da ćemo odustati od takmičenja u Prvoj ligi RS. Heo bi u tom slučaju nastavio samo sa radom sa mlađim selekcijama”.

Mladi stručnjak na klupi Hea smatra da bi njegovi momci, ukoliko neko novčano pomogne klubu, vodili bitku za vrh tabele.

“Ukoliko bi odustali od takmičenja bila bi to nemjerljiva šteta za grad i publiku koji vole košarku i Heo. Do sada nas niko od domaćih igrača nije napusti, siguran sam da bi uz dva pojačanja bili u vrhu tabele, kad bi neko novačno pomogao klubu da se takmiči”, rekao je za SportSport.ba Jokanović.

On je dodao imaju rok do 15. septembra da se izjasne da li će nastupati u Prvoj ligi RS-a.

 

Izvor: SportSport.ba