Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su od petka, 10. jula do nedjelje, 12. jula 2020 godine evidentirali jedno krivično djelo „Neovlaštena prozvodnja i promet opojnih droga“ i dva prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih sredstava.

Policijski službenicu su u subotu, 11. jula 2020. godine, u Starom Gradu, grad Trebinje izvršili pretres lica inicijala S.A. kod koga su pronašli 5,1 gr. praškaste materije, žute boje koja ima morfološke karakteristike opojne droge heroin.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju događaj je kvalifikovalo kao krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih sredstava“.
Policijski službenici su, takođe, u subotu, oko 01,00 čas izvršili pretres lica inicijala N.Đ. u ul. Кnez Mihajlovij, grad Trebinje, kod koga su pronašli najlonski zamotuljak sa sadržajem koji svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu spid, ukupne težine 2,7 gr. i najlonski zamotuljak u kome se nalazila zeljasta biljna materija koja svojim morfološkim karakteristikama podjseća na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine 0,7 gr.

Protiv lica inicijala N.Đ. će biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o proizvodi i prometu opojnih droga.
Još jedan prekršaj po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga je evidentiran u petak, 10. jula kada su policijski službenici u naselju Кrš, grad Trebinje kod jednog maloljetnog lica pronašli i oduzeli dva najlonska zamotuljka u kojima se nalazila zeljasta biljna materija koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine 2 gr. protiv ovoga lica će će biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policijska uprava Trebinje je za šest mjeseci 2020. godine evidentirala 48 slučajeva zloupotrebe opojnih droga: sedam krivičnih djela i 41 prekršaj.

Ukupno je oduzeto: 72,5 gr. kokaina, 118,2 gr. marihuane, 7 gr. amfetamina i 8 komada tableta ekstazija.

 

 

 

 

HP, jul 2020