Javno preduzeće “Vodovod” Bileća u narednom periodu intenzivno će kontrolisati ilegalne priključke, za koje novčane kazne iznose 800 KM, što je duplo više nego u prethodnom periodu.

Direktor bilećkog “Vodovoda” Saša Radan rekao je Srni da je tehnička služba preduzeća u prethodnom periodu intenzivno radila na otklanjanju ilegalnih priključaka sa dobrim rezultatima, i sa tim aktivnostima će nastaviti u narednom periodu još intenzivnije.

– U tome će nam pomoći i nova oprema za detekciju kvarova i ilegalnih priključaka. Ova najsavremenija oprema olakšaće nam rad na terenu – rekao je Radan.

On je dodao da su po ugovoru koji su potpisali sa “Vodovodom”, potrošači dužni da dopuste kontrolu svih satova i potrošnih mjesta.

– Bićemo rigorozniji i kazne će biti duplo veće u odnosu na prethodni period. Ranije su iznosile 400 KM, a u narednom periodu iznosiće 800 KM i protiv počinilaca će biti podnesene krivične prijave – pojasnio je Radan.

On je naveo i da su radi smanjenja gubitaka vode na više lokaliteta postavili mjerače protoka vode i pritiska, što će olakšati lociranje gubitaka i ilegalnih priključaka.

Radan je pozvao građane Bileće da prijave ako imaju saznanja o ilegalnim priključcima i tako im pomognu, jer će “Vodovod” u suprotnom doći u situaciju da pošteni potrošači budu bez vodosnabdijevanja.

Direktor bilećkog “Vodovoda” je uputio zahvalnost kolegama iz Trebinja, Širokog Brijega i Stoca koji su im pomogli, kako saradnjom i koordinacijom, tako i opremom.

 

 

 

Izvor: Srna