У хотелском комплексу у Чилеу налази се највећи базен на свијету, који више личи на океан него на базен. Наиме, приватни ресортSan Alfonso de Marу Чилеу дом је највећег базена на планети.

И то није тек претпоставка, већ чињеница, с обзиром на то да се исти податак налази и у Гинисовој књизи рекорда. Базен је укупно дугачак нешто више од километра, простире се на површини од око осам хектара, а садржи укупно 66 милиона галона филтрираног мора из Тихог океана. Да се у њему нећете само брчкати, говори и податак да му је максимална дубина 35 метара (могуће је и ронити).

Такође, постоји могућност и бављења спортом, попут скијања на води. Ипак, далеко импресивнији податак је онај који се тиче величине – базен је велик као 6 хиљада стандардних базена. Посебну драж цијелом базену даје његова тиркизна боја, а температура воде износи 26 степени, тако да је овдје знатно угодније, али и сигурније купати се него у океану. Базен је иначе отворен 2006. године, тачно након пет година грађења, а за цијели је пројект утрошено између 1,5 и 2 милијарде долара.

Извор: atvbl.com