Više od 20.000 turista iz oko 50 zemalja, preko 100 izvođača, uz čak 200 međunarodnih predstavnika medija dolaze u Crnu Goru radi trećeg “Sea Dance” festivala koji će biti održan od 14. do 16. jula na budvanskoj plaži Jaz.

 

Prvi kamperi su već pristigli na Jaz, a festivalske kapije otvoriće će se večeras od 19 sati, a organizatori najavljuju više od 100 izvođača na sedam festivalskih bina i muzičkih zona.

“Sea Dance” će otvoriti jedan od najpopularnijih producenata današnjice “Skrillex”, a publiku očekuju i britanska grupa “Hurts”, kultni londonski sastav “Stereo MCs”, belgijska DJ zvijezda Lost Frequencies, tehno mag Jeff Mills, višenagrađivani južnoafrički house DJ Black Coffee, kao i muzička liderka grupe “Faithleš” – Sister Bliš sa dj setom.

Među izvođačima su i ruski dj duo Filatov & Karas koji je remiksom “Dont be so shy” osvojio svijet, te pionir ambijentalne elektronske muzike, Banco de Gaia.

I ove godine popularna bas muzika na Jazu će imati neke od najznačajnijih predstavnika, a pored Skrillexa, tu je i njegov jedini pravi nasljednik Zomboy, ali i otac drum”n”bass pravca, Andy C, legenda londonske scene Goldie, ali još i plejada igrača iz prve lige, kao što su Sub Focus & MC ID, Shy FX ft. MC Stamina, Cartoon, My Nu Lang & Dread MC i drugi.

Publika će uživati i uz muziku nekih od najboljih regionalnih bendova i muzičara kao što su S.A.R.S, Who See, Marčelo, Marko Nastić, Mladen Tomić, Miš Sunshine, Lea Dobričić, Gillerz i brojni drugi

. Ulaznice je moguće kupiti na kapijama festivala po redovnoj festivalskoj cijeni od 74,99 eura.

Dnevne ulaznice na kapijama festivala koštaće 25 evra. Svakog dana posjetioci će moći da prate dnevni program do 18 časova kada je planirana pauza, i priprema programa za večernji dio nastupa. U 19 časova kapije se otvaraju za večernji program, a zatvaraju se u tri sata posle ponoći.
Izvor: Nezavisne novine