Za proljetno uređenje gradskog zelenila iz budžeta Grada Trebinja izdvojeno je ukupno 167.000 maraka, od čega 150.000 za održavanje zelenila i 17.000 KM za kupovinu novih sadnica. 

U predhodnoj godini Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove sprovelo je istu proljetnu akciju kada su, pored redovnog održavanja, ozelenjene dvije ulice u centru grada i zasađeno oko 60 sadnica hibiskusa i oleandera. Kako navode iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove radovi na proljetnjem održavanju biljaka za 2014. godinu su već otpočeli, a u okviru radova vrši se redovno orezivanje drveća, obnavljanje travnatih površina i sađenje novih sadnica drveća i cvijeća.

Načelnica Odjeljenja za stambeno-komunale poslove Mirjana Ratković rekla je da su već orezane sve drvoredne ukrasne sadnice, te nisko i dio visokog drveća.

Prema njenim riječima, uklonjena su i pojedina stara stabla iz gradskog parka, te je dalje planirano uređenje staze na lijevoj strani parka i ozelenjavanje dijela travnate površine.

Pored ovoga, Grad Trebinje ovog proljeća ima u planu da organizuje orezivanje trebinjskih platana i izvrši njihov ultrazvučni pregled koji će pokazati u kakvom se stanju platani nalaze, kako bi se dalje mogle preduzeti mjere za njihovo očuvanje.

Izvor: Grad Trebinje