Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/, koja obilježava 23 godine rada, od danas je počela sa emitovanjem novog programa pod nazivom “RTRS plus”.
Novi program počeo je sa emitovanjem u 6.00 časova. Gledaoci mogu da prate “RTRS plus” putem kablovskih operatera u Republici Srpskoj i BiH, te putem satelita u inostranstvu.

Iz RTRS ranije je saopšteno da će se u najgledanijim i “komercijalnim” terminima, od 20.00 časova emitovati programski kvalitetni sadržaji iz oblasti kulture, sporta, dokumentarnog filma i muzike.

Poseban akcenat biće stavljen na kvalitetne domaće programske sadržaje kojima će se prmovisati domaći sport, kultura, te rad i obrazovanje studenata Akademije umjetnosti.

Na programu “RTRS plus” svi ljubitelji dobrog filmskog i serijskog programa moći će u stalnom terminu petkom i subotom, od 20.00 do 24.00 časa da gledaju serije i filmove.

RTRS je sa radom počela 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi dnevnik iz banjalučkog studija, a danas ova medijska kuća ima posebnu ulogu u društvenom, kulturnom i političkom životu Srpske.

RTRS je jedan od tri ravnopravna emitera u okviru Javnog servisa BiH, koji prati dešavanja, prije svega u Republici Srpskoj.

 

Izvor: Srna