Počela je pretprodaja ulaznica za ovogodišnji, trinaesti po redu Mostar Blues & Rock Festival.

Ova, najznačajnija međunarodna smotra blues-rock grupa u BiH, održat će se od 16. do 18.7. u prostorima Muzičkog centra Pavarotti i OKC Abrašević.

U programima 13. izdanja ovog Festivala nastupit će devet grupa koje preferiraju, kako tradicionalni, tako i moderni pristup blues i rock muzici.

Od londonskog Nine Below Zero, grupe nastale 1977. godine, inače vlasnika čak 21. albuma, preko američkog autora i producenta Mikea Zita, do njemačkih majstora bluesa Blues Company i francuskog sastava Big Dez, ovaj Festival nastavlja gajiti tradiciju istinskog muziciranja i vrhunske produkcije.

Prostori održavanja Festivala će cijeli dan biti otvoreni za posjetioce, tokom čega će biti upriličena cjelodnevna blues/rock slušaona.

S obzirom da je na ovogodišnjem Mostar Blues & Rock Festivalu sve vezano za broj 13, tako će i cijena dnevne ulaznice u pretprodaji iznositi 13 KM, a na ulazu 15 KM.

Cijena festivalske ulaznice je 35 KM.

Prodajna mjesta u Mostaru su: Caffe Coco Loco, MC Pavarotti, cafe Publika
Poslovnica Fortuna Toursa – Hotel Ero, mjenjačnice Mepas Mall i Tržni centar Konzum, i sve poslovnice mreže kupikartu.ba na kojoj se vrsi i on line prodaja ulaunica.

Program

MC Pavarotti, 16.07.’15 – 21 sat
Rock School Blues Band (BiH)
Nine Below Zero (GB)
Mike Zito and The Wheel (USA)

OKC Abrašević, 17.07.’15– 21 sat
Jolly Jumper and Big Moe (NOR)
Gruhak (CRO)
Blues Company (GER)

OKC Abrašević, 18.07.’15– 21 sat
Night Train Blues Band (SRB)
Delta Blues Gang (CRO)
Big Dez (FR)

Sve informacije na www.mostarblues.com.

Izvor: klix.ba