U okviru 17. kola Prve lige Republike Srpske odigrano je svih sedam susreta, a Leotar i Kozara su stigli do novih pobjeda, dok je Rudar kiksao u Prijedoru.

 

Minimalnu pobjedu ostvario je i Leotar koji je na Policama savladao Slobodu iz Mrkonjić Grada. Jedini pogodak na susretu postigao je Šešelj u 51. minuti.

Kozara je na domaćem terenu ugostila Vlasenicu, koja je naapadima domaćih odoljevala do 76. minute kada je Petrović postigao pogodak za velika tri boda Kozare.

Za razliku od Kozare i Leotara, Rudar nije uspio slaviti, odnosno na domaćem terenu je pretrpio poraz u duelu sa Tekstilcem. Pogodak za pobjedu gostiju iz Dervente postigao je Vujanić u 33. minuti.

Krupa je golovima Mazalice s 11 metara u 13. i 30. minuti savladala Napredak, te se probila na 3. mjesto tabele, dok je Proleter golovima Kovačića i Gavrića s 2:0 savladao Drinu HE Višegrad.

Guzina i Drakul su pogađali za Sutjesku u duelu sa Slobodom Novi Grad za pobjedu od 2:0, dok je najviše golova palo u Gacku gdje je domaća Mladost s 3:1 savladala Podrinje. Ćeranić je postigao dva gola za Mladost, dok se u listu strijelaca upisao i Perović, a za Podrinje je pogodio Hasanović.

Izvor: sportsport.ba,  Foto: HP arhiva