Plivački vaterpolo klub Leotar obavještava sve zainteresovane da kao i svake godine organizuje obuku neplivača za djecu, usavršavanje stilova i tehnike plivanja, trenažno i takmičarsko plivanje, korektivno plivanje i rekreativno plivanje  i školu vaterpola.

Obuka plivanja namjenjena je djeci uzrasta od 5 do 14 godina ( neplivačima ), mada se ovoj grupi mogu priključiti i mlađa djeca u zavisnosti od njihovih tjelesnih i motoričkih karakteristika. Obuka podrazumjeva različite vježbe u mjestu i kretanju kao i različite igre pomoću kojih djeca uče, najprije disanje, plutanje, rad nogama, rad rukama i na kraju povezivanjem svih elemenata u jednu cjelinu savladavaju određenu tehniku plivanja. Nakon provjere savladanosti obuke polaznici koji su savladali sve ciljeve predviđene planom i programom sa izvođenje obuke stiču uslov za prelazak u trenažnu grupu.

Upis  i  obuka se vrši na Olimpijskom bazenu od 15. juna, svakim radnim danom i subotom u vremenu od  09 do 11 časova i od 18 do 20 časova.

Kandidat ima tri časa plivanja sedmično i raspoređen je po grupama kojih ima šest. Grupe su raspoređene po danima i u određeno vrijeme , a to su :

Ponedeljak, srijeda i petak grupe u 9 h, 10 h  i poslepodnevna u 18 h i 30 minuta.

Utorak, četvratak i subota grupe u 9 h, 10 h  i poslepodnevna u 18 h i 30 minuta.

 U školi vaterpola se uče osnovni elementi vaterpolo igre, kao što su: održavanje na vodi, podizanje lopte iz vode, držanje, vođenje, dodavanje, pravilan šut, osnovne interakcije sa saigračima.

Nakon uspješno završene obuke, mladi vaterpolisti se prebacuju u mlađe kategorije gdje dalje uče naprednije elemente igre, te se vremenom uključuju u takmičarski pogon.

Upis se vrši tokom cijelog ljetnog perioda, a treninzi počinju od 01. jula, na Olimpijskom bazenu.

Sve informacije na www.pvkleotar.info i na telefone 065/545 – 020 i 066/635 – 515.

 

 

 

HP, jun 2021.