Pjesničkom večeri “Na Dučićevom putu” završena je ovogodišnja tradicionalna manifestacija “Dučićeve večeri poezije”, koja se održava u čast velikog srpskog pjesnika Јovana Dučića.

 

 

Manifestacija, koja je u protekla dva dana okupila eminentne pjesnike i druge umjetnike iz Republike Srpske i regiona, bila je u znaku bogatog i raznovrsnog programa – književnih i naučnih susreta, poetsko-muzičkih kolaža, likovnih izložbi i promocija knjiga.

U čast knezu pjesnika večeras su stihove kazivali ovogodišnji laureat “Dučićeve nagrade” Gojko Đogo, Ljubivoje Ršumović, Đorđo Sladoje, Ranko Јovović, Dragan Dragojlović, Dragan Јovanović Danilov, Ranko Pavlović, Vladimir Јagličić, Blagoje Baković i Živorad Nedeljković.

Pjesmu ovogodišnjeg laureata “Dučićeve nagrade” Gojka Đoga kazivala je glumica Narodnog pozorišta iz Beograda Biljana Đurović.

U umjetničkom programu nastupili su Đurovićeva, etno pojac Snežana Spasić i Srpsko pjevačko društvo “Јedinstvo” iz Kotora, te operski prvaci Јasminka Trumbetaš i Dragoljub Bajić.

Izvor: RTRS/Srna