Našoj redakciji obratila se grupa entuzijasta koji su na internetu pokrenuli inicijativu za potpisivanje peticije za izgradnu takozvanih “workout” terena za vježbanje u gradu na Trebišnjici. Kao podršku ovoj interesantnoj i korisnoj inicijativi za lokalnu zajednicu, tekst inicijative prenosimo u cijelosti kao i link na kome putem interneta možete potpisati peticiju.

” Postovani sugradjani,

Street Workout je relativno novi način vježbanja koji se javlja 80-ih godina u Americi, da bi se kasnije prenio u Europu, i tu počinje njegova ekspanzija. Trenutno najbrži rastući trend fitnesa se oslanja na materijale pronađene u okruženju i igralištima. U principu to je kombinacija gimnastike i akrobatike na otvorenom, sa jednom dodatnom dozom razmišljanja same osobe koja nastupa, gdje njegov nastup prerasta u jedan slobodan stil koji postaje atraktivan i puno zabavniji nego klasična gimnastika. U Street Workoutu se mogu upustiti apsolutno svi, bez obzira na pol, godište, fizičku pripremljenost. Tri glavne karakteristike ovog sporta su:

1.Street workout je potpuno besplatan.

2.Krasi ga izuzetna atraktivnost.

3.Vrlo je efikasan za čovjekovu muskulaturu, zglobove i tetive.

Ono sto je najbitnije, streetworkout tereni nisu skupi za izgradnju i da je srece imali bismo vec makar dva u Trebinju. Jer imamo dobru klimu, mnogo suncanih dana i mnogo parkova i zelenila. Potpisimo ovu peticiju koju cemo dostaviti nekoj firmi ili skupstini grada da napravimo prvo igraliste. onda je lako. Sklonimo djecu sa ulica i od droge. Sport je ono sto nas klese u uspjesne i zdrave ljude. ”

Peticiju možete potpisati na linku:

http://www.peticije24.com/izgradnja_workout_terena_u_trebinju

 

Foto: portal zvono.eu