Планинарско друштво “Вучји зуб” – бициклистичка секција, позива све бициклисте, спортисте, као и све грађане Требиња и околине на пету јубиларну трку „За сирац сира“. Трка ће се одржати у недјељу 19.06 у 10 часова, селу Жаково које се налази  25 км од Требиња према Мостару.

 

 

 

FB_IMG_1465908439074

Сви такмичари су обавезни да буду на старту у 09:00ч како би одвезли пробни круг стазом (уколико то нису раније учинили).

Ради се о веома атрактивној трци брдским бициклима (МТB). Интересантна стаза полази макадамским путем, а затим  наставља уским путевима између старих камених кућа и њива. Дужина стазе је око 4 км, у појединим дијеловима је екстремна, са великим успоном и јаким низбрдицама, због чега је обавезно за све такмичаре да посједују поред брдског бицикла и заштитну опрему (кацига и рукавице). Пожељно је да на свом двоточкашу имате и праве брдске гуме због грубљег терена. Желимо нагласити да опасност на стази код нормалне вожње не постоји и да свако може без бојазни проћи ову занимљиву стазу.

Стаза ће бити прописно означена. За оне који воле екстремнију вожњу адреналина неће недостајати. Учесници трке ће бити, као и сваке године, подијељени у три групе: такмичари, омладинци млађи  од 15 година и дјеца  (скраћена стаза), рекреативци (за оне који желе необавезно прећи цијелу стазу).

Награда за најбоље бициклисте је већ добро познат „Сирац сира“, дакле аутентични херцеговачки колут сира, наравно уз трофеј за успомену.

Ради боље организације молимо све заинтересоване такмичаре и рекреативце који ће возити трку да се пријаве  поруком на телефон 065 753 896 (Игор) или на е-mail: vucji.zub@gmail.com – навести име и презиме, године старости и групу. Пријаве су могуће и непосредно прије почетка трке код организатора. Такмичари млађи од 18 година дужни су да преузму формулар о сагласности родитеља/ старатеља за њихово учешће. Информације гдје да преузму формулар могу добити  на горе наведени број. Такмичари (група један) су дужни по преузимању стартног броја уплатити котизацију за учешће у износу од 5 КМ.

Циљ трке је промоција бициклистичког спорта, херцеговачког села те домаћих производа. И наравно дружење. На старту (циљу) ће бити мјесто окупљања за све учеснике скупа (музика, пиће, дружење), а ту ће бити свечано додијељене и награде за најбоље бициклисте и дипломе за учеснике.

Позивамо и све заинтересоване за спонзорисање догађаја, Контакт: 066 210 610 (Славенко) и 065 753 896 (Игор), како би на вријеме добили мјесто на пропагандним материјалима (трака на старту/циљу, мајице).

ДА СМО ЗДРАВО!