Agencija “Pellegrino” iz Igala dobitnik je plakete za 2019. godinu, koju Turistička organizacija Herceg Novi dodjeljuje najboljoj turističkoj agenciji u protekloj godini.

Vlasnica ove agencije Radmila Golubin rekla je kako im mnogo znači što je prepoznat njihov trud, a s obzirom da Pellegrino postoji pet godina ovo je ogroman uspjeh za njih.

“Sa radom smo počeli 2014. godine, te smo do sada zabilježii izuzetno dobre rezultate. Nadamo se da će ljudi prepoznati naš rad, doći i uvjeriti se u kvalitet usluga koje pružamo”, istakla je Radmila.

Agencija “Pellegrino” pruža kompletnu uslugu svojim korisnicima, od organizacije individualnih i grupnih aranžmana, usluga rentiranja brodova, automobila i smještaja do putnog i zdravstvenog osiguranja, te prodaje voznih i avio karata, a za sve poslove posjeduje i neophodne licence.

“Licenciran smo član JAT i Amadeus organizacija. A već dvije godine imamo potvrdu od Tripadvisora, na čemu možemo zahvaliti našim Free walking turama, koje podrazumjevaju obilaske grada, a organizujemo ih u toku sezone, kao i zimi kada je potrebno”, objasnila je Radmila.

Odgovaran pristup poslu potvrđuje i dobra saradnja sa inostranim gostima, kojima su najdraži obilasci starih gradova, Žabljaka, kao i manastira.

“Grupni obilasci uglavnom su bazirani na manastirske ture i poklonička putovanja. Tako su monasi iz Svetog preobraženja u Francuskoj, preko naše agencije organizovali manastirsku turu, gdje su obišli svetinje iz Crne Gore, Republike Srpske, te Kosova i Metohije”, kazala je Radmila

Što se tiče domaćeg stanovništa, najveća zainteresovanost je za pokloničko putovanje u Bari, gdje se nalazi crkva Svetog Nikole.

“U posljednje vrijeme sve je traženiji obilazak crkvi i manastira u susjednoj Albaniji. Turisti posebno žele posjetiti mošti Svetog Jovana Vladimira, koje se čuvaju u trezoru, u Tirani. Njegove mošti iznose se samo 4. jula, i to u Elbasanu, gdje nas lokalno pravoslavno stanovništvo predivno dočeka, omoguće nam konake, cijelonoćne bdenije i vlada veoma pozitivna atmosfera koja se rijetko gdje može doživjeti”, navela je Radmila.

Tokom novogodišnjih putovanja, najveća zainteresovanost bila je za skijališta u zapadnoj Evpropi, i to u individualnim aranžmanima. Pored toga, nisu rijetki bili ni zaiteresovani za Rim, Milano, Brisel i Beograd.

U narednoj godini agencija planira obogatiti svoju ponudu destinacijama koja će biti mala iznenađenja, brojnim pokloničkim putovanjima, izletima u Crnoj Gori i van nje, kao i uvijek atraktivnim krstarenjem Mediteranom.

/sponzorisana objava/

Ivana Kardum

HP, januar 2020.