Сваки човјек ради како би створио боље услове живота себи и породици, али и ради испуњења властитих циљева. Нажалост, посао може имати и негативне посљедице по лични живот.

Један од најгорих утјецаја посла јесте угрожавање бракова, а доказано је и да постоје одређени послови, односно професије које имају највећу стопу развода.

Научници Института за породицу анализирали су податке о разведеним особама и њиховим професијама како би установили код којих је занимања стопа развода највиша.

Према њиховом истраживању, људи с нижим примањима рјеђе ће се одлучити за брак, а ако у њега и уђу, вјероватније је да ће се развести прије него они чији су приходи нешто виши. С друге стране, људи с високим примањима чешће ће свој брак описати као сретан.

Што се одређених професија тиче, највиша стопа развода је међу водитељима коцкарница, слиједе бармени, авионско кабинско особље и запосленици у коцкарницама.

Најнижа стопа развода је међу процјенитељима штете, физичарима, научницима из подручја медицине, припадницима клера и дизајнерима софтвера.

 

Извор: 6yka.com