Stilizovane, šik dame nisu super-heroji, već dobro pripremljene i organizovane osobe. Njihov ključ uspjeha je u svakodnevnoj rutini koje se uredno pridržavaju.

 

Dobar stil se ne ogleda u količini garderobe koje imate, već načinu kako ćete to što obučete da prezentujete. To znači da vam svaki komad mora biti čist, opeglan i ne mora uopšte da bude skupocen da biste izgledale stilizovano. Pročitajte i ostale savjete kako da postanete žena od stila.

1. Biraju savršene modne dodatke 

Maksima poznate dizajnerke Coco Chanel glasila je – kada je riječ o dodacima, uvijek ih posljednje odaberite i stavite na sebe. Nekada modni dodaci znaju da budu višak, a žena od stila zna kada treba da ih izbjegne. Kako to da znate – prije nego što odaberete šal, zapitajte se da li su vam potrebni i šal i ogrlica. Zapamtite da je manje uvijek više.

2. Nikada ne ručaju ili večeraju u “skupocjenoj“ odjeći 

Razlog zašto garderoba stilizovane žene nema fleke i mrlje po sebi – ne izležavaju se i ne obeduju u svilenoj haljini ili blejzeru. Prvo što urade kada dođu kući s posla, obuku trenerku ili helanke, a finu garderobu uredno smjeste u orman.

3. Uredno odlažu garderobu 

Ako bluzu ili pantalone bacite na pod kada se presvlačite, ne samo što ćete ih izgužvati već rizikujete da ih iscijepate. Neka vam pređe u naviku da odevne komade odlažete u orman odmah čim ih skinete, kako biste ih sačuvali od oštećenja.

4. Znaju kada da obuju visoke potpetice, a kada ravne cipele 

Nijedna žena neće izgledati stilizovano i moderno ukoliko se vuče niz ulicu u suviše visokim potpeticama. Moderne žene su ujedno i veoma pametne – u garderobi imaju nekoliko pari cipela koje su udobne koliko i sofisticirane. Osim toga, odlično znaju kada da obuju šikle, a kada lakirane ravne cipele.

5. Razvrstavaju garderobu koja je za mašinsko pranje, a koja za hemijsko čišćenje 

Umjesto bacanja garderobe unaokolo i zaboravljanje da je operete, neka vam prijeđe u naviku da razvrstavate garderobu na dnevnoj bazi. Onu koju možete da operete u mašini odvojite u jednoj kanti za veš, a za onu kojoj je potrebno hemijsko čišćenje nabavite posebnu kantu. Na ovaj način će vam garderoba biti uvijek čista i duže će vam trajati.

6. Uvijek držite pribor za šivenje na dohvatu ruke 

Bez obzira koliko se pripremile noć prije, nezgode se dešavaju. Stoga, uvijek pri ruci neka vam budu igla, konac, male makaze i zihernadle.

7. Ostaju vijerne ličnom stilu 

Šik dama se nikad ne klanja trendovima. Uvijek drže do klasičnik odevnih komada za koje znaju da im dobro stoje i koje mogu da nose i u poslovnim prilikama i u svečanim i tokom hladnih dana, ali i kada je toplo.

Izvor: cafe.ba, Foto: google.com