Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija prisustvovao je ceremoniji otvaranja zajedničkog graničnog prelaza sa Crnom Gorom GP Vraćenovići, na putu Nikšić – Bileća. 

Zajednički granični prelaz “Vraćenovići” otvorili su predsjedavajući Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Tegeltija je u obraćanju rekao da je ovo još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata BiH i Crne Gore sa Evropskom unijom i izrazio nadu da ovo nije posljednji i da će u narednim godinama biti još većih realizovanih uspješnih projekata.

– U narednim godinama potrudićemo se da i drugi graničeni prelazi između BiH i Crne Gore budu onakvi kakvi treba da budu u 21. vijeku – istakao je Tegeltija.

Ovaj savremeni granični prelaz, površine je 9.000 metara, sa tri ulazne i tri izlazne trake, kao i jednom posebnom trakom za teretna vozila.

Granični prelaz Vraćenovići zatvoren je od februara do danas zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: Atv