Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je zajedno sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom i direktorom Nacionalnog parka “Sutjeska” Dejanom Pavlovićem otvorila Centar za naučno istraživanje i ekologiju u ovom nacionalnom parku na Tjentištu.

Zahvalivši EU na pomoći u realizaciji ovog projekta, Cvijanovićeva je istakla da svi projekti prekogranične saradnje, uključujući i ovaj projekat podrške očuvanju prirodnog nasljeđa, donose veliku korist ne samo Republici Srpskoj nego i svim lokalnim zajednicima uključenim u mrežu prekogranične saradnje.

Ona je apostrofirala značaj intenzivnog razvoja Nacionalnog parka “Sutjeska” koji, osim što pruža šansu za naučno-istraživački rad i otvaranje novih radnih mjesta u kompleksu ovog parka, posebne mogućnosti za druženje i zabavu pruža mladih ljudima, prvenstveno kroz međunarodno poznati muzički festival “OK fest”.

Cvijanovićeva se nakon otvaranja Centra zajedno sa predstavnicima diplomatskog kora u BiH uputila u obilazak Nacionalnog parka “Sutjeska”, poslije čega će biti organizovan radni ručak u hotelu “Mladost”.

Izvor: Srna