Izvor: Radio Nevesinje

Procedura otkupa stanova za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u Nevesinju trebalo bi da bude završena do juna naredne godine, rečeno je danas na sastanku Predsjedništva Opštinske organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila kojem je prisustvovao i načelnik opštine Momčilo Šiljegović. Preostalo je još da se izvrši uknjižba stambenih jedinica na Šajbama i boračke zgrade u Lapčevinama, te parcelacija i uknjižba kuća na Gvozdu.

Podsjećamo, nakon što je Vlada Republike Srpske prenijela vlasništvo nad stanovima lokalnoj zajednici, u saradnji sa Opštinskim odjeljenjem za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove  počela je procedura prikupljanja potrebne dokumentacije kako bi porodice poginulih boraca i RVI mogli ući u postupak privatizacije, odnosno slobodnog raspolaganja svojom imovinom.

Na današnjem sastanku je razgovarano i o drugim problemima boračkih kategorija. Predsjednik Opštinske organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Predrag Kovačević naglasio je da se konstantno krše prava ove populacije prilikom zapošljavanja i isplate nematerijalne odštete.On je rekao da je ova Organizacija pokrenula inicijativu kod Ministarstva rada i boračko – invalidske zaštite da se na pravedniji način riješi isplata naknada odlikovanim borcima. Kovačević je izrazio nezadovoljstvo i procesom traženja nestalih i selektivnim procesuiranjem  ratnih zločina.