Dežurno osoblje kovid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preklinje i moli stanovništvo Republike Srpske da primijeni maksimalne mjere zaštite od novog virusa korona, jer je zdravstveno osoblje svih kovid odjeljenja na izmaku snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće se moći dugo izdržati, poziv je osoblja kovid odjeljenja.

Kako su naveli, u protekih nekoliko dana pregledano je više od 1.000 pacijenata, hospitalizovano je više od 320 novih , što je pravi stampedo u osmom mjesecu trajanja pandemije. Kažu da je sva energija radnika iscrpljenja ili na izmaku, prenose Nezavisne.

Takođe napominju činjenicu da je rukovodatvo UKC RS uz pomoć rukovodstva Republike Srpske, donoseći “adekvatne i vizionarske mjere, već spriječilo katastrofalni scenario, ali ukoliko se ovakav trend prijema pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći spriječiti katastrofu velikih razmjera”, navedeno je u saopštenju.

“Zbog toga apelujemo na stanovništvo Republike Srpske da odmah pristupe najvišem stepenu zaštitie od virusa korona, koja podrazumijeva propisanu distancu, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju prostora i higijena ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo”, naveli su iz UKC RS.

 

Izvor: Nezavisne