У оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), који  представља заједничку иницијативу Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ) и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ, јуче је у кабинету начелника општине Невесиње одржан консултативни састанак са представницом пројекта Мирелом Сутон Вилијамс из регионалног уреда у Мостару.

На састанку су презентоване досадашње активности  које је Општина имала у ИЛДП пројекту у вези са методологијом спровођења Стратегије развоја.

Констатовано је да је Општина Невесиње  веома успјешна у имплементацији  пројекта, па је најављена могућност даље сарадње са УНДП-ом  на овом пројекту.

Начелник општине Миленко Авдаловић изразио је задовољство због позитивне оцјене и дао пуну подршку  пројекту са жељом постизања  још бољих резултата.

– Поред  општинског Одсјека за управљање развојем за ефикаснију имплементацију локалне  развојне стратегије кључну улогу ће имати начелници одјељења, млади и способни људи у које имам пуно повјерење – рекао је Авдаловић.

Поред подршке процесима планирања развоја, ИЛДП подржава ефикасну имплементацију локалних развојних стратегија путем јачања капацитета јединица локалне самоуправе у спровођењу политика и трансформацији локалних приоритета у конкретне развојне иницијативе.

Партнери у пројекту су Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, Федерално министарство правде, те оба савеза општина и градова, док укупан број директних корисника чини 40 локалних заједница.

Циљ пројекта је да подржи даљу консолидацију система стратешког планирања на локалном нивоу у БиХ путем јачања процеса интегрисања локалних стратешких планова у стратешке и финансијске оквире и планове виших нивоа власти.

Извор: Радио Невесиње