Opština Gacko učestvovaće u projektu Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije pod nazivom “Spojimo srpsku djecu Kosmeta i Republike Srpske”, te će od 22. do 29. avgusta ugostiti 50 djece Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Šilova, opština Gnjilane.
Ovim je opština Gacko, uz Laktaše, Prijedor i Bijeljinu, četvrta lokalna zajednica koja je i ove godine podržala projekat, saopšteno je iz Odbora.

 

U saopštenju se podsjeća da je opština Gacko prošle godine ugostila djecu iz opštine Zvečan, sa kojom su se bratimili 27. juna 2013. godine.

Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije ove će godine najveću pažnju pokloniti srpskoj djeci sa juga Kosmeta i Kosovskog Pomoravlja, koja do sada nisu bila u Republici Srpskoj, a koja žive u veoma teškim uslovima.

“Pozivamo sve opštine i gradove u Republici Srpskoj da se uključe u ovu, prije svega, humanu akciju pomoći Srbima i srpskoj djeci Kosmeta, da osjete našu podršku i pruženu bratsku ruku pomoći i prijateljstva našem narodu na Kosmetu”, navodi se u saopštenju.

Projekat su podržali Odbor za saradnju sa Srbima u regionu, Ministarstvo inostranih poslova Srbije i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Srna, Foto: google.com