U Trebinju se ponovo aktuelizuju priče o prodaji gradskih nekretnina. Činjenica je da je za vrijeme mandata aktuelne lokalne vlasti prodato najviše nekretnina, koje su osim novca u gradski budžet za koji opozicija osporava način trošenja, donijele i brojne investicije u Trebinje koje su direktno uticale na zapošljavanje te će dodatno obogatiti lokalnu trgovačku i uslužnu djelatnost.

 

Više u svijetlu predizborne kampanje, temu trošenja ovog novca iz gradskog budžeta obratila je i ekipa Radio televizije Republike Srpske (RTRS). U prilogu emitovanom sinoć u centralnom dnevniku ovog javnog emitera se kaže da su u toku troipogodišnje vladavine Slavka Vučurevića u Trebinju prodate zgrade bivšeg Đačkog doma i ortopedije. Inkasirano je oko milion i po maraka. Koliko novca je dobijeno od prodaje ostalog zemljišta, poput parcele koju je dobio trgovinski centar Bingo i nedavno prodatih oko 7.500 kvadratnih metara zemljišta na prostoru bivše kasarne nije poznato, tvrdi novinarka RTRS.

Trebinjska opozicija ne raspolaže preciznim podacima o tome koliko je novca stiglo u budžet prodajom gradske imovine, niti gdje je on uložen. Pretpostavljaju da se novac troši za tekuće potrebe gradske administracije. Sumnjaju i da se veći dio čuva za predstojeću kampanju.

Od gradonačelnika Trebinja koji po riječima novinarke RTRS jedini zna istinu, ni ovoga puta ova medijska kuća nije dobila odgovore na svoja pitanja.

U ovdašnjem SNSD-u raspolažu informacijom da je do sada od prodaje zemljišta inkasirano oko 10 miliona KM. Iz vladajuće koalicije, međutim, kažu da je novcem od prodaje nekretnina mnogo urađeno u gradu.

Vido Begenišić, predsjednik GO SDS, kaže da se novac ulaže u asfaltiranje ulica i rješavanje komunalnih problema, kao rekonstrukciju vodovoda i javnu rasvjetu u gradskim četvrtima i selima.

Zdravko Butulija, predsjednik Kluba odbornika SNSD Trebinje, navodi da se ta sredstva, umjesto za investicije, koriste za tekuću potrošnju, a povećani su i brojni troškovi, kao režijski, putovanja, smještaj i slično.

Cijeli prilog javnog servisa RTRS pogledajte na linku OVDJE
Izvor: RTRS
Foto: HP
Hercegovina Promo, mart 2016.