Humanitarnu akciju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji za završetak gradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici i tradicionalnu akciju “Obradujmo vaše vršnjake na Kosmetu” od polovine septembra podržalo je oko 25 osnovnih i srednjih škola iz 20 mjesta u Srpskoj čime je sakupljeno 11.000 KM, rekao je Srni predsjednik Odbora Milorad Arlov.

Arlov je rekao da akcija traje do 31. decembra, te vjeruje da će mnoge škole, uz saglasnost i podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske koju imaju, podržati ovu akciju.

On je rekao da je Dnevni centar veličine od 714 metara kvadratnih, ukupne vrijednosti oko 300.000 evra, za čiji završetak je još potrebno manje od 40.000 evra.

– U januaru za božićne i novogodišnje praznike planiramo obradovati poklonima bar hiljadu do dvije djece na Kosovu i Metohiji i Glini na Baniji. Vjerujemo da ćemo do kraja godine sakupiti sav novac, završiti Centar, u januaru otvoriti i useliti 164 djece i mladih iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice koji će biti korisnici tog centra – rekao je Arlov.

On je pozvao sve koji mogu da pomognu uplatom putem žiro računa Odbora 55510000341964-45.

 

Izvor: Srpska info