OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У организацији Општине Билећа и Коњичког клуба „Потковица“, јуче су на Шевари барама у Бијељинима, одржане треће по реду коњичке трке „Билећа 2016“.

Заљубљеници у коње и коњички спорт су уживали у четири узбудљиве трке у којима је наступило преко 25 грла из билећке општине, те Санског Моста, Велике Кладуше, Жабљака, Даниловграда, Рогатице, Гацка…

На самом отварању одржана је трка Брдско-планинских коња на 1000 метара, а побједу је однијело грло Вранац, власништво Новака  Остоијића са Жабљака.Другопласирано је било грло Путко ,власника Жарка Остојића са Жабљака,а трећепласирано је било грло Рубин, власника Мијата Цвјетића из Рогатице.

Друга трка Арапско грло са дужином стазе од 1.200 метара припала је грлу Сиглави, власништво Јефта Мучибабића из Гацка, друго мјесто је освојило грло Малброк, власништво Радована Дунђера из Билеће, а треће је било грло Ленкоран, власништво Александре Дунђер из Билеће.

У трећој трци Пунокрвних енглеза на 1.300 метара прво мјесто освојило је грло Демерара, власништво Идриза Башића из Санског Моста, друго мјесто прилало је грлу Перидот, власништво Дражена  Дунђера из Билеће, док је треће било грло грло Фантастико ди Санто, власништво Рифета Кумалића из Санског Моста.

У главној трци општине Билећа Пунокрвних енглеза на 1.600 метара, првопласирано је било грло Кис мi Кejt, власника Идриза Башића из Санског Моста, другопласирано је било грло Мармарис , власништво Самие Беговић – Халач из Сарајева, а треће мјесто је освојило грло Силни Вук , власништво Џанка Бјелака из Сарајева.

Фото: ХП