U organizaciji Opštine Bileća i Konjičkog kluba “Potkovica”, juče su na Ševari barama u Bijeljinima, održane druge po redu konjičke trke “Bileća 2015”.

 

Zaljubljenici u konje i konjički sport su uživali u četiri uzbudljive trke u kojima je nastupilo preko 25 grla iz bilećke opštine, te Sanskog Mosta, Velike Kladuše, Žabljaka, Danilovgrada, Rogatice, Gacka… Sve trke su ponudile dosta uzbuđenja i neizvjesnosti, a pobijednici su odlučivani u posljednjim metrima.

 

Na samom otvaranju održana je trka Brdsko-planinskih konja na 1000 metara, a pobjedu je odnijelo grlo Rubin vlasništvo Miljana Cvijetića iz Rogatice. Drugoplasirano je bilo grlo Vranac, vlasništvo Marka Ostijića sa Žabljaka, a trećeplasirano je bilo grlo Zvijezdan, vlasnika Jevta Mučibabića iz Gacka.

 

Druga trka Arapsko grlo sa dužinom staze od 1.200 metara pripala je grlu Malbrok, vlasništvo Radovana Dunđera iz Bileće, drugo mjesto je osvojilo grlo Obojanka, vlasništvo Vlada Vukotića iz Danilovgrada, a treće je bilo grlo Miško, vlasnika Ivana Kovačevića sa Žabljaka.

 

U trećoj trci Punokrvnih engleza na 1.300 metara prvo mjesto osvojilo je grlo Fantastiko di Santo, vlasništvo Rifleta Kamalića iz Sanskog Mosta, drugo mjesto prilalo je grlu Stemeni Pik, vlasništvo Milana Dunđera iz Bileće, dok je treće bilo grlo Plejada, vlasnika Šabana Redžića iz Sanskog Mosta.

 

U glavnoj trci opštine Bileća Punokrvnih engleza na 1.600 metara, prvoplasirano je bilo grlo Pipsilon, vlasništvo Selima Ćehajića iz Sanskog Mosta, drugoplasirano je bilo grlo Peridot, vlasnika Dražena Dunđera iz Bileće, a treće mjesto je osvojilo grlo Derviš, vlasništvo Refika Đogića iz Velike Kladuše.

 

 Izvor: bilecasports, Foto: HP