Odbornici Grada Trebinja zasjedali su danas na redovnoj 17. sjednici Skupštine grada na kojoj su usvojene informacije o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području Grada Trebinja, prijedlog odluke o utvrđivanju prosječne konačne cijene metra kvadratnog korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području grada za 2013. godinu koja iznosi 844,10 KM.

Na sjednici su usvojene i prijedlozi o dopunama Odluke o osnivanju JU „Centar za informisanje i obrazovanje“ Trebinje i Odluke o proširenim pravima u socijalnoj zaštiti. Pored ovoga, usvojen je i prijedlog odluke o utvrđivanju deficitarnih i niskoakumulativnih djelatnosti na području Grada Trebinja.

Dnevni red sjednice obuhvatio je i pojedinačne programe rada javnih ustanova čiji je osnivač Grad Trebinje. Po ovoj tački odbornici su diskutovali i o stanju u Domu zdravlja Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja zahvalio se danas učesnicima u diskusiji po tački o programima rada javnih ustanova, te istakao da je Grad Trebinje uložio maksimalne napore i uspio da u 2013. godini sanira dugove svih javnih ustanova čiji je osnivač Grad Trebinje.

Vučurević je naglasio da finansijska dubioza u Domu zdravlja Trebinje nije jedinstvena u Republici Srpskoj, te da situacija u Domu zdravlja Trebinje također zavisi i od cjelokupne situacije u zdravstvu RS, koja je vrlo nepovoljna, što je posljedica politike Vlade RS – rekao je Vučurević.

Vučurević je dodao da je cilj Gradske uprave da se održe sve javne ustanove i preduzeća koja pružaju usluge građanima Trebinja, te da će Gradska uprava nastaviti da ulaže napore u cilju očuvanja ustanova.

Vučurević je danas ponovo pozvao i rukovodioce HET-a i Elektroprivrede da zajedno sa Gradskom upravom učestvuju u akutnim problemima koja pogađaju Trebinje, kao što je to slučaj bio sa finansijskim problemom u Fudbalskom klubu „Leotar“. Takođe, gradonačelnik Trebinja je danas rekao da Gradska uprava planira da obezbijedi određenu medicinsku opremu za Dom zdravlja Trebinje, kao i sredstva koja će biti uložena u službu Hitne pomoći.

Na današnjoj sjednici,između ostalog, usvojene su i sljedeće tačke dnevnog reda: izvještaj o realizaciji programa razvoja sporta Grada Trebinje; prijedlog programa rada Civilne zaštite za 2014. godinu; informacija o dodjeli kredita iz sredstava koja su otvorena po osnovi Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije i Zakona o rudarstvu za period 1.7.2013.-31.12.2013. g.; informacija o postupku smjene Gradske izborne komisije Trebinje i dobijanja saglasnosti od Centralne izborne komisije; prijedlog odluke o izboru skupštinske komisije za praćenje bezbjednosti u Gradu Trebinju i prijedlog rješenja o imenovanju članova Odbora za kontrolu praćenja primjene kriterija i namjenskog korištenja sredstava.

Skupština je danas na lični zahtjev razriješila dužnosti v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu, Nadu Ilić.

Izvor: Grad Trebinje / M.K.