Otvoreno prvenstvo Gacka u streljaštvu „TURNIR GACКO 2021“, održano je osmi put zaredom proteklog vikenda. Uvršten je u Zvanični Кalendar takmičenja streljačkog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Turnir se održava po kalendaru prvi vikend u mjesecu junu tekuće sezone, godinama se održava u okviru sportskih aktivnosti povodom slave opštine. Na turniru učestvuju skoro svi streljački klubovi i strijelci iz BiH koji rade po Međunarodnom programu streljaštva.

Turnir je održan u nedelju, 06.06.2021. god. uz učešće 60 takmičara i desetak streljačkih radnika iz streljačkih klubova BiH: SК „Sarajevo“ i SК „Željezničar“ iz Sarajeva, SК „Visoko“ iz Visokog, Sk „Geofon“ iz Teslića, SК „Zenica“ iz Zenice, SК „Tešanj“ iz Tešnja, SК „TRB“ (Tehnički Remont Bratunac) iz Bijeljine, SК „Rudar –S“ iz Ugljevika, OSК „Leotar“ iz Trebinja, i naši SК „Mladost“ klub organizator i domaćin takmičenja.

Moramo istaći da je prvi put u BiH na ovom takmičenju u disciplini vazdušni pištolj, u ženskoj konkurenciji gađalo dovoljan broj takmičarka za zvanično proglašenje i u ovoj disciplini. Takmičenje je održano u najačoj seniorskoj konkurenciji, a pravo nastupa su imali i takmičari iz mlađih kategorija.

Pomenu ćemo rezultate takmičara, osvajača tri prva mjesta pojedinačno iz sve četiri streljačke discipline:

SENIORI, Vazdušna puška

Mj: Nedžad Fazlija sa pogođenih 413,7 krugova
MJ: Matej Rašić -//- 412,2 kr.
Mj: Nedžad Džanković -//- 406 kr.

SENIORКE, Vazdušna puška

Mj: Segmedina Bjelošević sa pogođenih 412,8 krugova
MJ: Almedina Arnautović -//- 408,5 kr.
Mj: Nejra Mehmedović -//- 407 kr.

SENIORI, Vazdušni pištolj

Mj: Siniša Petković sa pogođenih 377 krugova
MJ: Nikola Jovičić -//- 371 kr.
Mj: Miroslav Petrović -//- 367 kr.

SENIORКE, Vazdušni pištolj

Mj: Sofija Rakić sa pogođenih 356 krugova
MJ: Aida Hunček -Pita -//- 355 kr.
Mj: Amina Hodžić -//- 338 kr.

Pobjednicima su dodijeljene medalje za tri prva mjesta u pojedinačnom plasmanu. Diplome su dodijeljene do petog mjesta, a svi dobitnici medalja su dobili novčane nagrade koje dodjeljuje klub domaćin od naplaćenih kotizacija.

Po završetku takmičarskog dijela predsjednik kluba domaćina je pozvao sve takmičare na zajednički ručak u obližnji restoran.

Turnir je protekao u sportskoj atmosferi i lijepom druženju takmičara. Sudije su odlično obavile svoj posao i nije bilo nikakvih žalbi na rezultat ni po bilo kom drugom osnovu, ističu u SК „Mladost“ Gacko.

 

 

Izvor: Radio Gacko