Odbornici Grada Trebinje zasjedali su danas na 18. redovnoj sjednici Skupštine u okviru koje je usvojeno devet tačaka usaglašenog dnevnog reda.

U okviru zasjedanja usvojene su sljedeći prijedlozi: odluka o pristupanju izmjena dijela regulacionog plana „Zasad Polje“, odluka o prihvatanju granta, odluka o osnivanju Odbora za žalbe zaposlenih u Administrativnoj službi Grada Trebinja, odluka o imenovanju vršioca dužnosti članova Odbora za žalbe Skupštine Grada Trebinja, odluka o raspisivanju Javnog konkursa za izbor predsjednika i članova Odbora za žalbe zaposlenih u Administrativnoj službi Grada Trebinja, odluka o terminu održavanja manifestacije Dučićeve večeri poezije.

U okviru prijedloga odluke o terminu održavanja manifestacije „Dučićeve večeri poezije“ odbornici su se složili da će se manifestacija održavati svake godine u prvoj polovini aprila. U obrazloženju odluke se kaže da su ranije na godišnjem nivou bile održavane dvije manifestacije posvećene Dučiću („Dučićev dan“ i „Dučićeve večeri poezije“), te da je odlukom predloženo da se održavanje navedenih manifestacija organizuje u jednom terminu radi smanjenja troškova i praktičnosti organizovanja manifestacije, odnosno podizanja nivoa kvaliteta koji bi se time dobio.

Stupanjem na snagu Odluke o terminu održavanja Manifestacije „Dučićeve večeri poezije“ van snage će biti stavljena predhodna odluka o terminu održavanja Dučićevih večeri poezije.

Današnje zasjedanje je prekinuto u 11.00 časova i biće nastavljeno 4. aprila u 10.00 časova.

Izvor: Grad Trebinje
Foto: Hercegovina Promo